Tuesday, January 6, 2009

9 Muharram 1430H



Dilahirkan pada 9 Muharram 1427H, maka arini genaplah usia arissa 3 tahun dalam tahun Hijrah.. teringin rase nak cuba buat kek sendiri la kan, jadi tadi sebelum balik tuh singgah kejap beli barang apa yg patut kat kedai kek kat area opis... best kedai tuh... hajat nak buat chocolate cake, maka tadi lepas makan malam aku berhempas pulas pulak buat kek sambil dibantu oleh cik arissa sendiri... huhu... ada cik kak tuh kat dapur alamat lintang pukang la jadinya... itu pon dah tak sabo2 nak tiup lilin seraya berkata "cepat la mommy, aisha nak epi beday to you...." eheks... tengokla apa jadi kat kek tuh, lom sempat sejuk dah dibubuh topping... serabai serabut sememeh semacam segalanya ada... muahahha... lagipon aku pon bukannya pandai sgt, saje belajo2 jd rajin.... eheksss..
sibuk sgt dia kalau nampak mainan masakan, jadi ahad lepas kami pakat bagi present kat dia kitchen playset.. dengan harapan takde le dia nyibuk kat dapur kacau mommy... huhuhu... acah jer!.. semoga rajin tolong mommy kat dapur kakak ya..!.. (panggilan utk dia skang atas permintaan diri sendiri... kononya rasa diri tuh dah besar sgt dan nak ke sekolah...).. teruja dia dapat playset tuh, sakan masak nya, siap lagak jadi chef amek order dr abi n mommy, so sepanjang malam la kami terpaksa makan 'masakan' dia... hai lah kakak..... takpe lah, asalkan arissa happy.. abi n mommy doakan kakak arissa jadi anak yg solehah dunia dan akhirat... Amin... InsyaAllah... we love u soooooo much...

1 comment:

trailsshoppers said...

Hi :)
bloghopping here

may u have prosperous 2009 year!
status update:
RSH Group Fashion Warehouse Sale : 16-18 January 2009
http://trailsshoppers.blogspot.com/2009/01/rsh-group-fashion-warehouse-sale-16-18.html