Saturday, January 31, 2009

Finally... Arissa signed-up with ALIM Kids

Sebagaimana entry semalam, nak pegi carik sekolah utk arissa... kami telah direkomenkan oleh Che Semah a.k.a Hani supaya bawak arissa ke ALIM Kids kat USJ utk sessi trial jer dulu... kalo oke, sign-up la.... so, pepagi aku dah kejutkan cik kak tuh kata nak antar dia ke sekolah... wahhh.. excited betul dia, bangun terus senyum, tak meragam langsung n siap mandi dan pakai baju segala... kami pon singgah bersarapan seminit dua dan lepas tu terus ke USJ....
This is ALIM Kids Playgroup Class, also a book shop that selling islamic book for young children...
sampainya di sekolah tuh, ramai jugak parents yg antar anak mereka ke kelas nih... sebaya arissa jer anak2 mereka... setelah diterangkan dgn sessi pembelajaran mereka iaitu bermula dgn Module 1 which consist of 8 sessions, kami pon terpanggil utk daftarkan arissa dan lagi pulak tgok cik kak tuh semangat benar nak sekolah dan lagi kelas ni hanya pada hari sabtu shj dari pukul 10.30am to 11.30am ... pada mulanya mereka tak nak terima lagi student dah sbb kelas dah penuh iaitu 12pax/kelas... ntah macamana bila tanya cikgu yg mengajar tu n dia tgok arissa excited semacam jer kan, dia pon kata "oke, buleh lah".... so, sbb dia dah missed session 1, arini ni dia start dgn session 2 dgn topik My Body is My Buddy...
as they made it in the fun mood, so aku tgok sema bebudak feel comfortable with the learning process.... singing, counting and also art session all in islamic way... and the best part is when they doing some kolaj to the big body drawing together.... ermmm tengok ajelah aksi cik kak ni semasa sessi kelas tuh....
"sing along with me everyone" said the Teacher... (psstt.. nampak tak arissa je tak pakai uniform t-shirt kaler ijau tuh... budak baru la al-maklum, pakai skirt lagi... erkkkss.. ihikss...)

having some refreshment... cookies, waffer and a cup of drinks

Mickey stamp on her arm as approved of being succes with the class...


Smiley face after finished her class, posing just right in front of her 'school'... She was veeeeeeeeeeeery happy!!!... :)

A big thanks i awarded to Che Semah a.k.a Hani for encouraging arissa to joint this ALIM Kids playgroup.... Thanks once again beb!... muehehehe...

4 comments:

Asmahani said...

wah, happy nye arissa.. hehehehe.. lepas ni jgn malas2 nak gi school tau..
art n craft segment is always fahim n me fav. lagi2 kalau buat something yg boleh bawak balik tunjuk kat ayahnya.. bangga je.. hihihi..

Anonymous said...

hepi schooling girl...moga2 jadi anak murid yang rajin n solehah...huhuhu

mekjang said...

hepi schooling girl...moga2 jadi anak murid yang rajin n solehah...huhuhu

jidood said...

semah; happy giler cik kak tuh... ni pon hari2 dok nyebut nak gi school.... errkk?...

jang; uihhh... sgt rajin n solehah dia... arini pepagi bangun nak gi school... pening aku!...