Wednesday, October 19, 2011

Big Bad Wolf Books Sales

 we was landed here!...

lagi cerita perihal jualan murah buku...
sabtu yang lepas, 15hb...aku tak boleh tidak mengheret hubby n anak2 ke jualan buku lagi...
kakak mcm sebelum ni, excited nak buku princess kaler pink... huhuhuuu
kali ni kami serang Big Bad Wolf Books Sale pulak
bertempat di Dewan MAEPS Serdang.. rupa2nya event ni dah berlaku start dr 7hb yg lepas... aku je ketinggalan.. huhuuuu
1st time juga pegi jualan buku big bad wolf ni...
oh... sgt lah best ok!!... dan aku sgtlah teruja melampaui batasan!...


 sementara mommy carik lagi, kakak membelek buku yg dia pilih... tp semuanya ambik pon!...
 suasana dlm dewan yg besar itu... efisien mensectionkan kategori buku... mudah utk kita memilih... 
 lagi suasana dlm dewan... semua org berlumba2 membeli...

sangat besar kawasan MAEPS ini!...
bermula dari tempat parking sampai la nak masuk dlm dewan, mereka sgt efisien...
penjaga parking yang membantu menghalakan kita mana nak gi park keta..
tempat parking yg sangat luas dan banyak, tak perlu berebut2...
nak ke Dewan A tu disediakan bas/shuttle krn jarak yg agak jauh n naik bukit... boleh kalau nak berjalan kaki, tapi agak berpeluh jugak la.... dan servis shuttle itu sgtlah bagus, sbb mmg x putus dan sentiasa ada utk mengambil dan menghantar pengunjung...
penjaga garisan yg efisien utk memastikan kita berada dlm garisan sebelum masuk ke dewan tersebut....

oh... saya sgt terkejut bila masuk ke dewan itu!
ramai sungguh mereka yg sedang memilih sambil2 membaca, duduk ditepi dewan itu... sgt teruja!
longgokan buku2 yg dibahagikan mengikut section.. amat memudahkan kita utk memilih... good!
dan cookery section sgt mendapat sambutan....
aku pon tidak melepaskan peluang dlm kesibukan di section itu... mencari buku si abg jamie...
rupa2nya dah kat depan mata, sambar le apa lagi.. RM25 shj (adalah murah berbanding jualan mph tempohari...) heheeee... dan buku kakak nigella juga aku sambar... harga adalah sama ya!....

si kakak dah tak sabar2 mengheret aku utk mencari buku kanak2...
didalam kekalutan itu, si adik dah terlena dibahu abinya... heee
ke children section pula kami... errmmm... agak kurang pilihan buku2 nye... mungkin dah hari2 terakhir kot, banyak yg dah terjual gamaknya... tapi masih boleh dapat buku2 yg bagus....

 duduk memilih... ermmmm... semua pon dihangkut.. hahaha
 hubby beratur utk bayar... nasib baik tergerak nak bawak reuseable ikea tu, sgt lah berguna.. agak merengkek jugak la hubby menggendong... huhuuuu... seronok budak berdua tu berlari2 sambil memegang buku.... heeee
 kakak sempat lagi membelek ntah buku sapa!.... si adik tu tak dibaginye buku utk dibayar... alahaiii
 shuttle yg sgt efisien... bermacam nama diberi dan dihias cantik... shuttle yg kami naik masa balik ke kereta... cheotoddon namanya... apa tu?... nama ikan la gamaknya... hahaaa.. tengok kakak berbaju hitam tu, sampai guna troli beli buku, cayalah kak!..

sebelum nak bayar, konon buat tapisan mana buku yg nak dibeli
pilih punya pilih, tapis punya tapis.... akhirnya takde pon buku yg kami tak beli... hahahaa
kaunter pembayaran juga sgt efisien tau...
ada 30 kaunter semua!.. dgn setiap line ada 2 kaunter!...
derang yg buatkan semua... si cashier ada 1 atau 2 org pembantu yg tolong mengagih2kan buku mengikut harga dan kemudian memasukkan kedalam plastik... sgt bagus dan sgt cepat kaedah ini... good job guys!!

 antara majalah yang sempat disambar... RM5 shj... murah kan?
 buku2 berkulit keras, paling mahal RM25, buku jamie n nigella tu... yg lain RM13, RM10 dan RM8... hadoiiii best giler!!!
buku kakak yg dia sempat pilih... RM5 sebuah... murah!...

itulah serba sedikit cerita pasal jualan big bad wolf ni... 
sgt puashati!!... puashati harga, puashati servis, puashati buku yg dibeli.. semua pon kami best....
juga dah marked jualan yg perlu dikunjugi pada tahun berikutnya... 
setiap tahun ke ek big bad wolf book sales ni??... heee

3 comments:

HaniCheLat said...

Syabas bette! :-)

jidood said...

syabbasss... giler best beb!!... mcm nak duduk kat situ sambil pilih sambil baca!... hahahaa

Small Kucing said...

wow..good buys. Tak yah tunggu sampai tahun depan. I just saw in their FB , they are gng to have a clearance sale this coming 24-28 Nov. Venue tak tau lgi. Belum announce