Friday, December 25, 2009

Presenting....


















Damia Khadeeja Binti Dzulkarnain
inilah dia puteri ke-2 kami
lahir pada 18 December 2009M
bersamaan 1 Muharam 1430H
hari Jumaat
jam 3.55pm
berat 2.0kg
panjang 49cm
lilitan kepala 34cm
dilahirkan secara C-section
di Hospital Bersalin Razif, Klang

















Rabu, 16hb - arini last checkup antenatal, kedudukan baby oke semuanye.. doc check aku pulak, katanye dah buka 2cm. Diberi pilihan s/a nak bersalin khamis atau jumaat, tp sekiranya sakit terus dtg ke spital. balik checkup sempat lagi g ngeteh kat mamak.. ;).. malam tu rasa sakit2 sikit, arissa kami eksport ke umah MIL di sentul... tunggu2, tak sakit plak..

Khamis, 17hb - harini due utk bersalin sepatutnye... hubby cuti arini takut2 sakit... tp masih takde tanda jugak...

Jumaat, 18hb - pagi2 lagi kami dah bangun nak spital utk di induce.. sempat breakfast itu ini bagai, konon nak ada tenaga masa nak push nanti.. heheh.. sampai spital kena induce kul 1o, pecah air mentuban.. dua jam masih tak ada kontraksi jugak, kul 12 rupa2nye baby dah berak... adehhh... tunggu lagi.. sampai hubby dah balik dr jumaat, masih tak sakit jugak.. tengok masih 3cm jugak, heartbeat baby dah semakin lemah... akhirnye terpaksa jugak c-sect.. huhuhu.. aku menangis... 3.55pm baby selamat lahir secara tingkap... Alhamdulillah... Anak Maal Hijrah...

Terima kasih diucapkan kepada semua yang hadir menziarahi kami dispital, tak lupa juga kepada adik beradik ipar duai dan sedara mara yg bergilir2 menjaga... juga terima kasih kepada doktor2, nurse2 dan juga kakitangan hospital bersalin razif yang menjaga kebajikan kami anak beranak... hehehe... terima kasih tidak terhingga kepada semua... ;)

















sekarang kami dah berempat.... ;)

5 comments:

Mazianah said...

kg je kak?alahai kecit nye

jidood said...

kecitkan?... hehehe.. mommy naik punyerler banyak, bbynyer kecit jerk...

Mazianah said...

tp bile kn bedung nmpk besar.....hehehe....

blogresipi.com said...

Salam akak,
Tahniah atas kelahiran puteri ke dua... comel sungguh gebu orang nye... alhamdulillah semua dah selamat... selamat berpantang ye :)

Jemi Delights said...

congrats jid... lama benor x jengok blog ko ni....