Saturday, August 29, 2009

Berbuka di luar

semalam aku berbuka diluar satu opis anjuran pihak yg tertentu (tidak buleh disebutkan nama)... hahaha.... loksai adalah di Hotel Palace of The Golden Horses kat Seri Kembangan... sian hubby, arini lagi sekali dia berbuka keseorangan... kami sampai awal semalam dlm kul 6.30 gitu, lagi 1 jam nak berbuka, tak tau nak buat ape, kami merayau2 melihat kawasan sekitar yg dikatakan hotel 6 bintang itu... mmg cantik!, tp cafe agak kureng skit dari ape yg aku dok gambarkan.... byk jugak foto2 VVVVIP yg ke situ...

dengan kadar RM85++/pax (bila +- tax bagai rege jadi RM98/pax... perghhh...), pilihan makanan juga banyak, didalam cafe adalah makanan yg dah ready masak, diluar pula adalah stall2 yg memasak masakan panas2 mcm menggrill, membakar, menggoreng, merebus dsb... overall oke... cuma aku rase taste makanan so-so la.... dan seafood dia agak terhad, hanya ada kupang dan udang rebus shj.... oyster peberet aku takde.... :(

aku cuma berkenan dgn menu2 dibawah sahaja....
buah2an... anggur itu sgt sedap n manis!
kerabu mangga
satay
lamb & beef steak
cempedak, sukun dan keladi goreng
ABC
jeruk sengkuang & cermai





dlm lagi 10 minit pukul sembilan kami bergerak balik... perut aku rase cam dah takde ruang utk bernafas, mengah jgn cita la... balik sampai kat umah dlm jam 9.45, sampai je hubby pulak mengajak berjumpa kawannya di area puchong pula... sbb katanya kawan2 dia tuh bawak family memasing.... huhuhu... gagahi juga la aku.... ye la mengambil hati sbb dah 2 hari aku tinggalkan dia berbuka sensorg kat umah... sampai sana aku cuma order teh tarik ajer, sbb perut aku dah tak buleh masuk mende2 lagi... penuh ya amat!.... berborak gelak bagai, kul 1 jugak kami gerak balik.... huhuhuuuuu... dah dua malam berturut2 aku balik awal pagi!... penatttttt sungguh.....

2 comments:

blogresipi said...

Bestnye berbuka kat palace og golden horses!!! mesti mknn macam2.. berpinau mate nk pilih tue.heheh

jidood said...

berpinau gak laa ijan nak memilihnyerr... makan macam2 smpai perut pun jadi sebu n mengah... yg best tu kan, siput sedut masak lemak cili api pon ada,sedap lak tuh!!.. mcm nak tapau jerk... hehehe