Wednesday, January 28, 2015

clorox bleach...

agak tergocoh utk berkejar ke pejabat klien
tapi dalam masa yg sama mata semak melihatkan keadaan lantai backyard yang berkeledak
dlm hati berhasrat balik keja kang nak sental lantai tu
so sementara tu kita kasi tuang la clorox bagi tanggal dulu kotoran degil la kekdahnya gitu...
dgn dah siap dressing cun bagai.. sambil berdiri clorox pun dituang dgn bangganya...
mcm terasa ada percikan2 kecil yg melantun kena ke seluar tapi tidak ku endah...
selesai proses meng-clorox tersebut so....
moh pula berkejar ke pejabat klien nun di bentong sana...

solo di karak hiway melayan lagu2 dicorong radio
sambil melayan kacang yg di beli buat bekal kudapan..
terkadang merasa boring, daku mendail no hp hubby sajer gatal ajak berbicara... heheee

sesampainya diparking itu
terasa seperti ada kotoran tompok kecil2 di seluar
kepala berputar memikir rasanya takde pulak berhenti or berjalan ditempat lopak yg berbecak
kerana warna tompokan adalah seakan warna percikan becak...
bila disapu tidak pula hilang..
masih lagi juga memikirkan mungkin habuk2 kulit kacang yg dimakan tadi bertaburan dan kena seluar..
daku sapu lagi dgn lebih kasar sedikit... tapi tidak juga hilang...
pelik?....
diamati bersungguh2 apakah kesan tompokan tersebut...
huwaaaaaaa....
oh rupanya..... tompokan clorox tadi telah MELUNTURKAN warna seluar daku seperti pic dibawah ini......

huwaaaaaaaaa...
tapi aku dh smpai opis klien... so takde pasal la pulak aku nak patah balik tukar seluar bagai..
layan jer la kannnn.....

now u see?..

tadaaa... now u don't...

setibanya dipejabat, berbekalkan hati yang cekal dan benda di bawah ini, kesan tompokan sudah tiada lagi.... bedal la dulu.... heheee

tq mr. marker.. hahaa

moral of the story yang aku dapat ;
- jangan main2 dgn clorox nih... tambah lagi bila anda memakai baju yg berwarna warni...
- dont judge the colour by its marker (bila dah terdesak kekdg berguna juga...)... hahaha

sekian, jangan tiru aksi2 ini ya... :)

2 comments:

Anonymous said...

Great

Anonymous said...

This is very impressive post for me which is about Clorox bleach. You have done a very good job on this post and I want to learn more from you about this.
Best anti fatigue mats from uk