Monday, May 16, 2011

Mee Rebus I

selalu ke bangunan MARA atas sebab urusan kerja
parking kat PERTAMA
selalu lalu depan cafe ni sebelum ambik pas kat kaunter
pandang2 jeling2 jer...
tapi takde lah terasa nak masuk makan pon....

beberapa minggu sudah kawan yg keja sekitar situ... thank you Intan....
ajak lunch kat cafe ni..
"jom, makan mee udang... sedap... tapi tak tau la ko..." katanye
"oraitt.. " aku berbalas sms
"ko tau tak?.... katne kedai ni?... Berisi Cafe..." balasnye lagi
"ooo... tau la... kat mara tu kan?.. Berisi Cafe nama dia ek... tak tau plak ada mee udang? leh torai..." aku balas balik

aku smpai mee udang sudah tersedia dia atas meja..
cer try rase tengok... 
pperrghhhhhhh.... tersedap!!... terbaik!!.... mee udang yg aku penah makan dlm KL!!....
kuah ala2 pekat sedap rase lemak manis yg hebat
udang yg segar sayur sawi ijau yg bugar
diiringi telur rebus sebelah 
dengan bergedil seketul menambah kelazatan
arghhhh... membuatkan aku tak keruan....

oleh kerana terbayang kenikmatan yg tak boleh dilupakan
jumaat lepas aku ke sana lagi kebetulan menghantar dokumen klien
tapi kali ni aku layan solo...
solo pon solo lah... janji dpt makan mee udang... 
terliuq tak terliuq tak????
datanglag beramai2 ke Berisi Cafe di dalam Bangunan Medan Mara
semangkuk tu RM6.00... tp kalau sedap... apa ada hal kannn.....
 
 
ni gambo keadaan sebenar mee udang tersebut... sib baik sempat snap, kalau tak kena repeat lagi la jawabnyee.... heheheee.....

2 comments:

HaniCheLat said...

ok. last meeting nanti aku nak gi!

jidood said...

ada meeting lagi ka beb kat ipd nun?... pegi beb, i recommend... cer rase cer rase... heheheee