Monday, November 30, 2009

Pergi RM8.90, Balik RM15.90....

berhari raya di Muo
umah kakak no. 2

kami gerak malam
lepas hubby balik keje
sempat jugak aku menge'cake'
gerakan pukul 9.30 mlm
sampai di Muo pukul 1.30 pagi

kami ambek jalan klang-banting-sepang-nilai
kuar2 hiway dari nilai tu
huhu... dah start jam...
sampai la exit seremban
teruskan perjalanan
kami exit tol alor gajah
hubby nak cuba hiway AMJ
alor gajah-ayer keroh-jasin-merlimau-muar
tol nilai-alor gajah = RM8.90
milage klang-muo = 200km (sama je kalau hiway pon...)
time = lebih kurang jer (kalau minus jam tuh...)
fuel = isi RM50.00 dan berbaki separuh
cuma.. hiway AMJ tu byk traffic lite

balik pulak semalam
kami tak amek hiway AMJ
sbb siang
takut byk kenderaan
kang traffic lite lagi...
kami masuk tol dr tangkak dan exit nilai
jam macam biasa dr senawang hingga seremban
tol = RM15.90
milage = lebih kurang sama jugak 200km
fuel = juga begitu, berbaki separuh

keseluruhan tol pergi-balik = RM24.80
aku macam tak caya
sbb bajet tol sgt byk berlebih....
;)

4 comments:

ibusinga said...

AMJ ok ..
banyak traffic lite tapi jalannya besar..kita lagi suka ikut sini dari ikut tangkak.tak stress..
tapi banyak lembu n banyak kubur india..jangan lalu situ malam2...
serem...

jidood said...

oh iye kah?... kita arituh selamba jerk jalan memalam buta tu... Alhamdulillah selamat... ;)

Asmahani said...

sang QS mengira bajet tol.. hahaha..

jidood said...

cik semah oiii... itulah fungsi qs, sib baik aku tak buat bq comparison.. kalo tak lagi haru... hahahaha.... value for money n value engineering beb, setiap sen yg dibelanjakan adalah amat berharga.. NO VO!.... ngeehee...