Thursday, October 8, 2009

Kremmmm.... Aduuuuuuuuiiiiyaiiiii....

semalam tadi kaki aku diserang krem (mcm ni ke eja nye?...) :)... beberapa kali...

ADUUUUUUUUUUUUUUUIII yaiiiiii.... sakit ya amat!!!!!!!!!!!....

sejak beberapa ari kebelakang ini asyik sgt kene krem.....

malam tadi sampai ke pagi saja 3 kali aku kene krem....

sekali pukui 3.00 pagi... ni best both kaki kena krem.... mengadui aku..... jerit mintak tolong kat hubby... melompat dia bangun carik minyak dan urut bagai.... tengkiu yang... lebiu.....

pukui 5.30 pagi sekali lagi kena.... sebelah ja pulak... kiri.... aku skang dah start sembahyang duduk..... bila kena ni lagi la.....

lasty aku kena tadi pukul 8.00 pagi tadi, masa nak bangun siap gi kerja.... lagi sekali kena kat kaki belah kiri jugak..... jerit lagi... dan hubby melompat lagi, minyak dan urut bagai.....

tipon bos kata aku masuk lewat sket.... bos aku bagi soalan power "hang tak makan kalsium or supplement ka jid?"... (itu jugak la soalan dari hubby aku setiap kali aku kena krem.....) gi keje tadik pon terhencut2... aduiii la....

apakah petua atau panduan terbaik utk elakkan krem yg sakit ini??????... sesapa yg tau leh share2....

7 comments:

Mazianah said...

akak tdo,kaki kene tnggikn ckit

ibusinga said...

jid...
time krems tu...tarik jari2 kaki hala ke kepala..lawan krems tu..
minum susu weh...
makan kalsium pills
minum isotonic drinks..n yg penting..kejut org sebelah..suruh urut..
:)

jidood said...

Nana : akan ku cuba... kena beli pelapik kaki lak camnih!.... ko dah beranak ke?

ibusinga : thanks very much for de advise weh... tp bila dah krem tu hapah pun takleh pikir, ingat sakit jerk... susu n pills tuh bila ingat je makannye... yg tang kejut org sebelah tu, adalah perkara utama yg diingat... hehheh

Mazianah said...

blm lg la ak.insyaAllah akhir bln ni...akak pkai bntal je pn bole

blogresipi said...

Ciannya... kite pun sama hari tue.asik krem je.... nak menggeliat pagi2 pon kena sopan santun je... take care ye :)

jidood said...

ijan : thans ijan... tulah, bila ingat nak menggeliat pun takut... tapi kita ikut petua ibu singa tuh... menjadik laa.... tima kaseh ya doc... hehehe

jidood said...

nana : dah beranak bgtau ek... ;)