Thursday, September 17, 2009

Kami happy....

masih cita semalam lagi.... on de way balik dlm keta tuh, antara perbualan aku dgn hubby;
aku : "ayang happy tak ?"
hubby : "mesti la happy.... x kisah pun B or G... janji semuanya selamat dan sihat... sayang pulak?"
aku : "saya mestilah happy... tapi agak dah... sbb sema org tegur saya dari bentuk perut nih..."
hubby : "yer ke?"
aku : "tp sebenonya kalau buleh nak B... bior sepasang.... tapi semua tu dah tertulis... B or G saya pun x kisah juga... Alhamdulillah.... asal sihat n sempurna....ayang?" (aku tanya lagi.....)
hubby : "harapannye pun camtu jugak.... tapi saya pun x kisah... sekurang2nye kakak ada geng..... Alhamdulillah..."
aku : "nampaknya... mummy kena peknan lagi..." huhuhuhu.... aku gelak dan hubby pun gelak sama....
hubby : "takpe... buleh lagi...."...

tetiba kedengaran suara arissa dr seat belakang....
arissa : "saya pun suke baby girl....." sambil sengeh....

pastu kami semua pun gelak.... sambil cakap : "haah... kakak ada baby G nanti...

itulah hubby aku, seorang suami dan abi yg begitu penyanyang dan sangat memahami... apepun kami gembira dengan kedatangan orang baru.... bertambah ahli dlm keluarga....

i love u so much la ayang.... mmmuaaahhhh....

4 comments:

liwaniel said...

betul tu..tak kisah baby girl atau boy...yang penting sihat... :)


selamat hari raya...maaf zahir & batin

jidood said...

wanie : yuppp... betul tu... yg penting sihat... dan membesar dengan cemerlang... Amin.... B or G, dua2 rejeki dr tuhan... Alhamdulillah... wanie?... rahsia lagi ke?... huhuhu.. biarlah rahsia ek.... neway, tak care....

ibusinga said...

salam kenal jidood...
(comelnya nick tu..)
pregnen berapa minggu?
sure comel je perut tu ...

jidood said...

salam kenal ibusinga.. nick u pun tak kurang hebatnya... garang gitu!... peknan dan masuk minggu ke 28, perut membesar sempurna... hehehe.... cepat penat la plak, al maklum peknan dah berusia nih... ;)