Tuesday, May 5, 2009

Alhamdulillah...

(punyalah excited sampai 3 test aku buat, sebelum dan selepas tarikh period... huuhuhu)
Alhamdulillah... Syukur ke Hadrat Ilahi... memakbulkan doa kami... kegembiraan ini pastinya akan dikongsi bersama.. sebagai memulakan entry ni, Alhamdulillah aku sekarang PREGNANT anak ke-2, tak lama lagi arissa akan jadik kakak... dan InsyaAllah due hujung tahun... semoga dipermudahkan.. Amin..

dah lama rase aku tak meng-update blog nih, last entry pada 9hb april arituh... mencarik mood tu yg tak kunjung tiba... tambah lagi dengan aku kene demam dua minggu sudah, pastuh pulak lagi aku dah start morning sickness... melepek, muntah, sakit kepala semua ada, kekdg mcm tak tahan la jugak.. aku dah mula tak buleh masuk ke dapur, bau minyak masak buat tekak aku jdi loya tak tentu hala... rasenye lama la dapur aku akan tak berasap!... huhuhu... aku dah bgtau kat hubby, mungkin dlm masa beberapa bulan ni kita akan selalu makan diluar... kekdg sian hubby, niat nak menggoreng terpaksa dibatalkan sbb takut aku muntah... apa buleh buat kan...

ahad lepas kami dah jumpa gynae sbb aku dah mmg tak larat muntah tiap2 ari.. mcm biasa lepas register n check-up segala, aku discan... Alhamdulillah... kandungan menunjukkan good correspondence... biasanya morning sickness berlanjutan hingga ke minggu ke 13, aku peknan dah 7 minggu.. so i have 6 weeks to go......... huhuhu..... wish me luck....

15 comments:

liwaniel said...

tahniah..take care ye

jidood said...

salam wanie... thanks very much... jom la kita beramai2 memeriahkan majlis... ;)

Noorma said...

Tahniah jid..jaga kesihatan yer..banyakkan makan buah, nanti baby pun lawa....jelesnyer...bilalah aku ni nk mengandung lagi!!!

jidood said...

Mekaseh cik noorma... heheh... malu pulak... tulah ni tgh dok gian makan buah pear... huhuhu... noorma, jom la kita bersama2 membawa perut... ihikss...

Anonymous said...

congrats!! jeles nih.. kita hari tu false alarm je.. haha perasan je lebih. bagila tips camne nak dpt anak nomor dua.. huhu
MamaAlya

jidood said...

MamaAlya.. Awin ko kan?.. huhuhu.... tulah aku baru nak tanya ko, rupa2nya false alarm ya.. takpe2, usaha dgn lebih gigih lagi... jangan tensen beb!.. relax and cool... huhu... aku memula pon camtu gak, dok tensen... pastuh aku dok diam, maleh nak too excited, cool and steady... tup2.. peknan.. Alhamdulillah... Moga2 lepas ni ko pulak.. huhuhu...

Ayu Miskim said...

tahniah beb...
take a good care of urself..
bestnyer tak payah masak..hehe

takleh bau minyak masak?
bau fondant ke buttercream ke
agaknya buleh ke tu?huhuhu..

take care!

jidood said...

ayu, thanks beb... hahahaha.. dah lama aku tak masak, ntah ingat ntah tidak camana nak masak... huhuhu... boring gak asek makan kedai jer!!...

muahahaha... yg bau fondant n buttercream tu aku lom cuba lagi... tp tak perlu menggoreng ek?... huhuhu...

pssst: saje la alasan malas nak masuk dapur tuh!.. uhuhuhu...

Intan said...

salam
akak
saya ni pelejar geomatik
insyaAllah
akan jadi surveyor jugak
nak tanya
best tak living in a life of a surveyor?
tq

jemi delights said...

congrats jid!!!
:)

btw.....ngengandung ni tak leh memalas...nanti anak pun ikut malas..

jidood said...

Intan : utk pengetahuan awak akak bukan Land Surveyor (Juruukur Tanah) but iam a Quantity Surveyor (Juruukur Bahan).. dua bidang yang berbeza.. akak rasa awak adalah Juruukur Tanah sbb pelajar geomatik kan?.. sama dgn my hubby.. your scope more on field work kan?.. hubby akak keje dgn konsultan, sebelum dia duduk di pejabat buat kerja management, dia terlebih dahulu buat kerja field.. which mean buat kerja ngukur kat mana2 site yg ditentukan kekadg dlm utan, kekdg kat hiway, kekdg kat tgh town, mana2 la... alaaa. mcm yg selalu kalo awak tgok org ngukur kat tepi2 jalan tu dgn teodolite tu kan.... mbe kalo kerja dgn jabatan ukur, more to scope on management kot....

jidood said...

jemmi : mekaseh... bukan malas bro, tapi tak larat... huhuhu... ayat cover lah tu!...

Anonymous said...

Jid
ya akulah tu awin aka mamaAlya.. hoho.. moga2 masin la mulut ko tuh. kitorang memang tak putus2 doa. kalau dpt kembar bagus gak.. boleh short cut sket.
thanks for the tips.. aku akan cuba hilangkan rasa tension utk tak rasa tension..
take care ek..

blogresipi said...

Tahniah! teringat masa buat test pregnancy 6 bulan dulu. Sekarnag perut dah memboyot tp saya baru mengandung anak sulung :) Good luck for both of us :)

jidood said...

Awin: huhuu... selamat mencuba dan teruskan berusaha... dan semoga berjaya.... InsyaAllah ada la nanti tuh...

Blogresipi: U pun TAHNIAH juga yek... 1st preknan, sernonoknyeee kan.. mesti x sabar menanti kelahiran si kecik tuh... semoga semua selamat hendaknya....